torsdag 5. september 2013

Nytt fra lesebrettfronten

Sony har lansert nytt lesebrett: PRS-T3 – Anmeldernes reaksjon er noe lunken.. Det mest bemerkelsesverdige med den er at den ikke har integrert lys, men en integrert, uttrekbar liten leselampe. Skjermteknologi er E-ink Pearl HD. Forøvrig stort sett inkrementelle forbedringer, ser det ut til. Det beste med lanseringen er at man nå forhåpentligvis kan få plukket opp Sony T1/2 for en billig penge.

Kobo har også lansert ny leser: Kobo Aura. Innebygget frontlys, forøvrig sammelignbar med PRS-T3.

Produsenten av den mest brukte skjermen til lesebrett, E-ink, har lansert en ny type skjerm, Carta, med angivelig 50% bedre kontrast enn Pearl, og skjermoppdatering med så godt som ingen blinking. Den leveres både med tradisjonell glassplate og med bøyelig plastplate. Foreløpig er det kun den nye andreutgaven av Kindle Paperwhite som blir levert med den. Forhåpentligvis får vi Carta-skjerm lesebrett som støtter EPUB snart. Et lesebrett med en skjerm som tåler litt bøying uten å sprekke høres ut som fremskritt!

Med disse siste teknologiske nyvinningene begynner våre norske lesebrett, Digitalbok Touch, og ikke minst Kibano, å se kraftig overpriset ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar