lørdag 3. mai 2014

«Fram» fra bokhyllen...

Jeg har tidligere laget e-bøker av Helland-Hansens avkortede utgave av “Fram over polhavet 1 + 2”. Her er nå den fullstendige utgaven, med en rekke illustrasjoner av datidens fremste illustratører, så som Sinding, Egedius m.fl.
Så nå burde jeg i hvert fall ha mitt ord i behold når jeg sier jeg har laget ebøker av alle tre Fram-ekspedisjoner: Nansens, Sverdrups, og Amundsens.
For godt monns skyld har jeg også laget en ebok av Bernhard Nordahls “Framgutterne”, den uoffisielle beretningen fra den første Fram-ekspedisjon. Nansen hadde strenge klausuler på deltagernes muligheter til å utgi egne beretninger, men elektrikeren om bord ignorerte dem, og har med noen mer frittalende betraktninger enn dem fra de autoriserte skildringene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar